The HuntingPA.com Outdoor Community banner
1,641 - 1,649 of 1,649 Posts
Wiele czarnych drzew jesionowych usunięto kilka lat temu po tym, jak szmaragdowe chrząszcze jesionowe zaczęły je zabijać. Obszary, w których pnie zostały zmielone, od tego czasu osiadają. Przez lata usunięto więcej drzew i w końcu w tym roku usunięto trzy klony po tym, jak zostały uszkodzone przez burzę z 29 kwietnia tego roku. Ta sama sytuacja. Pracuję nad wypełnieniem nagich i zapadających się obszarów i przygotowuję się do wygładzania i siewu. Wczoraj po południu dostarczono 10 jardów przesiewanej ziemi uprawnej. Dziś rano zacząłem wozić ziemię taczką, ubijać i grabić. Pracowałem do południa. Jestem zmęczony i obolały. Myślę, że pozwolę, aby padało na wypełnione obszary i dodam więcej ziemi, gdy się zapadną. Jestem może w połowie stosu. Potrzebuję dobrej drzemki. Robię się za stary na takie rzeczy.

Miałem wiele czarnych jesionów usuniętych kilka lat temu po tym, jak Szmaragdowe Otwornice zaczęły je zabijać. Obszary, gdzie pnie zostały zmielone, od tego czasu osiadają. Miałem więcej drzew usuniętych na przestrzeni lat i w końcu miałem trzy klony usunięte w tym roku po tym, jak zostały uszkodzone przez burzę z 29 kwietnia tego roku. Ta sama sytuacja. Pracuję nad wypełnianiem nagich i osiadających obszarów i przygotowuję się do wygładzania i siewu. Wczoraj po południu dostarczono 10 jardów przesiewanej ziemi uprawnej. Dziś rano zacząłem wozić ziemię taczką, ubijać i grabić. Pracowałem do południa. Jestem zmęczony i obolały. Myślę, że pozwolę deszczowi padać na wypełnione obszary i dodam więcej ziemi, gdy osiądą. Jestem może w połowie stosu. Potrzebuję dobrej drzemki. Robię się za stary na takie rzeczy.
Pracowałem na cmentarzu kościelnym przez kilka lat. Zapadnięte groby były powszechne wiosną. Większość z nich była świeża, gdzie ziemia osiadała wokół sklepienia. Kilka miało 100 lat, gdzie drewniana trumna rozpadła się, a pustka w końcu osiadła. Nazywałem je progami zwalniającymi podczas koszenia trawy. Miałem stary, który zawalił się podczas pierwszego koszenia trawy w roku. Kosiarka przejechała po grobie i opadła, zanim tylne opony ją przekroczyły. Musiałem wziąć koparkę, żeby wyciągnąć kosiarkę. Opadł około 8 cali, schludny i prostokątny 3'x7'. Poziom z ziemią uprawną i nasionami.
Po tornadzie kilka lat temu sąsiad obok zmielił pnie pół tuzina drzew. Usunięto wióry i dostarczono ziemię uprawną. Ubił ziemię, ale lekko podniósł wypełnienie, myśląc, że osiądzie. Myślę, że ubił bardzo dobrze, ponieważ minęły 4 lata i żadne nie osiadły. Nie jest z tego zadowolony. Koszę jego trawnik z powodu niedawnej operacji kolana i to jak mini kolejka górska pełna whoop de do's. lol.

Wyczyściłem mini split w sypialni. Mniejsza jednostka i o wiele mniej brudu. Po spłukaniu wciąż pozostał wiadro brudnej wody, głównie z żaluzji wentylatora. Podejrzewam, że jednostka w salonie, znajdująca się blisko kuchni, wciągnęła opary gotowania, a wilgoć i brud bardziej przylgnęły do wentylatora. Pozwól mu wyschnąć, a następnie zmontuj ponownie. Jeszcze jedna jednostka w moim pokoju z bronią, będzie ciężko przesunąć ławkę lub wystarczająco ją wyczyścić.
Image
Image

Pogoda była do bani. Czekam na dobrą pogodę, żeby pójść na wiewiórki z .22. I byłem chory jak pies przez ostatnie kilka dni.

Zabijanie czasu od sezonu na jelenie do sezonu na pstrągi i indyki.

Co wszyscy robią, żeby to przetrwać?

Załadowałem też kilka nabojów, wyprałem większość moich ubrań myśliwskich i schowałem je, robiąc trochę zwiadu NET na nadchodzący rok. I odśnieżanie.

Nie minęło wcale dużo czasu, a już dostaję gorączki chaty.
Pracuję nad naprawą starej kuszy, której ma używać mój tata, potrzebuje nowych kabli i cięciw i może mieć po tym kolejny problem.

Poza tym po prostu bawię się moją bronią.

1,641 - 1,649 of 1,649 Posts
You have insufficient privileges to reply here.