The HuntingPA.com Outdoor Community banner

Granice strefy bezpieczeństwa

527 views 16 replies 12 participants last post by  dpms  
#1 ·
Cześć.
Próbuję wyjaśnić problem, na który kiedyś natknąłem się. Strefy bezpieczeństwa łucznictwa znajdują się 50 jardów od zamieszkałych domów. Itp.
Moje pytanie brzmi. Jeśli jestem na wspomnianej granicy nieruchomości, gdzie mierzone są 50 jardów. Czy od krawędzi granicy nieruchomości bezpośrednio do domu, budynku, magazynu itp. czy 50 jardów od granicy nieruchomości od krawędzi nieruchomości.
Dzięki

#4 ·
Powiedział mi strażnik łowiecki, gdy zapytałem o polowanie na danej nieruchomości, że właściciel ziemi chciał, aby zastrzelić kilka gęsi, że traktujesz zamieszkiwaną posiadłość jakby znajdowała się w środku kuli śnieżnej, a zewnętrzna powłoka jest krawędzią granicy, albo 50 jardów dla łucznictwa, albo 150 jardów dla broni palnej. Powiedział, że nic nie może wylądować wewnątrz "kuli śnieżnej" ani przez nią przejść.

Jeśli masz mapy OnX, możesz upuścić pinezkę na posiadłość i ustawić promień punktu nawigacyjnego, co daje ci bezpieczną granicę.

#6 ·
Powiedział mi strażnik łowiecki, gdy pytałem o polowanie na danym terenie, że właściciel chciał, aby zastrzelić kilka gęsi, że należy traktować zamieszkiwaną posiadłość jakby znajdowała się w środku kuli śnieżnej, a zewnętrzna powłoka jest krawędzią granicy, albo 50 jardów dla łucznictwa, albo 150 jardów dla broni palnej. Powiedział, że nic nie może wylądować wewnątrz "kuli śnieżnej" ani przez nią przejść.

Jeśli masz mapy OnX, możesz umieścić pinezkę na posiadłości i ustawić promień punktu orientacyjnego, co daje ci bezpieczną granicę.
ONX nie daje ci odległości "kuli śnieżnej". Ale jeśli używasz ONX, zawsze będziesz po "bezpieczniejszej" stronie, ponieważ zapewni to większą odległość niż jest to wymagane ze względów prawnych.

#9 · (Edited)
Uważam również, że strzał z broni palnej nie może dostać się do strefy bezpieczeństwa, nawet jeśli nie trafi w zamieszkały budynek? Tak jakbyś strzelał w powietrze do gęsi, gołębi itp. Myślę, że to samo dotyczyłoby strzały. Chociaż mniejsze jest prawdopodobieństwo, że będziesz strzelać w powietrze. Ktoś mnie poprawi, jeśli to nieprawda.

#10 ·
Also, I believe that shot from a gun can not travel into a safety zone, even if it does not hit an occupied building? Like if you're shooting into the air at geese, doves, etc.. I think the same would hold true for an arrow. Though you'll be less likely to be shooting into the air. Someone correct me if this is not true.
Jeśli pocisk, kula, śrut z wiatrówki, strzała przekroczy strefę bezpieczeństwa lub znajdzie się poza nią, jest to naruszenie.