Artykuł podawał procent kłusownictwa, który nie zostaje wykryty... nie podawał procentu kłusujących myśliwych...Myślałem, że powiedziano nam tutaj, abyśmy nie martwili się lukami w żadnych nowoczesnych wdrażanych metodach, ponieważ większość ludzi jest dobra i po prostu przestrzega zasad.
96% z niczego nie powinno mieć większego wpływu.![]()
to nie może być prawda. jeśli wiedzą, że to 96%, to wiedzą też o tych przypadkach
Nie mówię, że to jest słuszne lub etyczne... ale nie jest to nielegalne, dopóki je oznaczysz.A co z odnajdywaniem padliny jelenia z odciętymi głowami..... Myślę, że zdarza się to często. Więcej niż większość ludzi zdaje sobie sprawę........
Jest prawie niemożliwe, aby nie zrobić czegoś nielegalnego, nawet o tym nie wiedząc. Kiedyś strzeliłem do łani, którą widziałem w karabinie, ale chybiłem. Poszedłem sprawdzić, czy jest krew, a tutaj lizała ona skałę trofeum przy drzewostanie, na którym znajdował się również dzban z jakąś przynętą. I to było na terenach łowieckich.Wiem, że mówiłem to już na tych forach, ale moim osobistym zdaniem co najmniej 25% zdjęć martwych jeleni, które widzimy online, jest zrobionych w jakiś nielegalny sposób, czy to poprzez wabienie, wtargnięcie na teren, oświetlanie, poza sezonem, broń poza sezonem itp.