The HuntingPA.com Outdoor Community banner

Poszukiwani właściciele ziemscy

1 reading
247 views 4 replies 4 participants last post by  elk yinzer  
#1 ·
Witajcie przyjaciele HPA,

Szukam właścicieli ziemskich z Central PA, którzy byliby otwarci na pozwolenie nam na zbieranie dzikich nasion na ich terenie. Interesują nas łąki, tereny podmokłe, stawy i brzegi strumieni z dobrą różnorodnością rodzimych roślin.

Nasiona trafiają do lokalnych nasadzeń konserwatorskich, a genetyka Państwa posiadłości będzie przenoszona po całym PA. Zbieramy ręcznie, lekko stąpamy i nie zbieramy nadmiernie.

Byłoby wspaniale mieć wśród nas kilku ludzi z HPA.

Dzięki,
Joe

#4 ·
Jeśli NWPA (okolice Spartanburga) nie jest zbyt daleko, mam około półtorej mili strumienia przepływającego przez mój dziedziniec i posesję.
Zapraszam do obejrzenia. Właśnie mieliśmy pierwszy deszcz od miesiąca, a potok wciąż nie płynie. Prawdopodobnie można by go teraz przejść w całości bez butów.

#5 ·
Jeśli NWPA (okolice Spartansburga) nie jest za daleko, mam około półtorej mili strumienia przepływającego przez moje podwórko i posesję.
Bardzo chętnie zapraszam do obejrzenia. Właśnie mieliśmy pierwszy deszcz od miesiąca, a strumyk wciąż nie płynie. Prawdopodobnie mógłbym przejść przez cały strumień bez butów.
Doceniam to, ale to dla mnie trochę za daleko w tej chwili, nie że miałbym coś przeciwko jeździe, ale w tym roku trzymam się dość lokalnie, w promieniu godziny (jestem w pobliżu State College).
Dopiero zaczynam z rozmnażaniem i skupiam się na kilku kluczowych gatunkach, ale mam nadzieję, że w ciągu najbliższych kilku lat zwiększę skalę.