The HuntingPA.com Outdoor Community banner

Łuk i strzały do ​​zabawnego strzelania do celu?

207 views 3 replies 4 participants last post by  fall gobbler  
#1 ·
Komisja ds. Gier Stanowych Pensylwanii zbudowała niedawno w pobliżu mojego miejsca naprawdę ładnie wyglądającą strzelnicę łuczniczą. Nie posiadam ani nie strzelam z łuku od czasów nastoletnich, a teraz mam po siedemdziesiątce. Jestem zainteresowany kupnem łuku i kilku strzał, aby strzelać do celów na tej strzelnicy. Nie mam zamiaru sam polować z łukiem, tylko strzelać do celów.
Na jaki rodzaj łuku i strzał powinienem zwrócić uwagę podczas strzelania do celów? Pomyślałem, że lepiej będzie mieć pojęcie, czego szukać, zanim udam się do sklepu łuczniczego. Docenię Państwa pomocne wskazówki.

#2 ·
Większość dobrych profesjonalnych sklepów łuczniczych udzieliłaby Ci doskonałych informacji i skierowała we właściwym kierunku, a także odpowiednio je ustawiła. Trzymałbym się z dala od dużych sklepów wielobranżowych i Amazonu. Cena może być niższa, ale będziesz musiał ją dostosować do swojej długości naciągu, a profesjonalny sklep może pomóc Ci w Twojej technice strzelania.
Przepraszam, że nie mogę polecić żadnego sprzętu, ale widząc wielu nowicjuszy mających trudności z konsekwentnym trafianiem, byłaby to dobra droga dla początkującego.

#4 ·
Właściwie większość dobrych profesjonalnych sklepów łuczniczych udzieli Ci doskonałych informacji i wskaże Ci właściwy kierunek, a także pomoże w prawidłowym ustawieniu. Radziłbym trzymać się z dala od dużych sklepów i Amazonu. Cena może być niższa, ale będziesz musiał ją dostosować do swojej długości naciągu, a profesjonalny sklep może pomóc Ci w Twojej technice strzelania.
Przykro mi, że nie mogę polecić żadnego sprzętu, ale widząc wielu nowicjuszy mających trudności z konsekwentnym trafianiem, byłaby to dobra droga dla początkującego.
Zgadzam się. Dobry sklep łuczniczy to najlepszy wybór. Pozytywną stroną jest to, że większość łuków, nawet tych tańszych, potrafi strzelać lepiej niż Twoje umiejętności. Negatywną stroną jest to, że jest to trudny okres w roku (tuż przed sezonem łowieckim), aby szukać łuku (i instrukcji). Posiadanie kompetentnego przyjaciela byłoby bonusem.