Bardzo słabo w sprawdzonych przeze mnie sekcjach 4D i 4C. Duże góry, ziemia uprawna i małe obszary podmiejskie mają ich bardzo mało.
Zastanawiam się, dlaczego. W tym roku nie było późnych przymrozków. Wiele dębów również umiera. Kemping Poe Valley miał kilka dębów zrzucających żołędzie, ale nawet te, które tam spadały, nie miały ich wiele.Sekcja 4D, którą poluję, ma bardzo mało
Widzę to samo w 5C - wszędzie żołędzie, słyszę, jak spadają, gdy tylko wyjdę na zewnątrz. Filmy z fotopułapek pokazują jelenie miażdżące je w ciągu dnia.Wszystko, co mogę powiedzieć, to -WOOHOO- w 5C i 5D!
Spadają jak deszcz i je zabijają!
Cholera, północno-wschodnie części 4C, w których byliśmy, są pełne białych i czerwonych żołędzi.BARDZO słabo w sekcjach 4D i 4C, które sprawdziłem. Duże góry, ziemia rolna i małe przedmieścia mają bardzo mało.
4C ma interesujące granice. Jestem w najdalszym SW rogu 4C. Różnimy się znacznie od dalekiego NE 4C pod wieloma względami.Cholera, północno-wschodnie części 4C, gdzie byliśmy, są pełne białych i czerwonych żołędzi.
Żołędzie z wciąż przyczepionymi czapkami nie są żywotne. Czasami są jedzone, a czasami nie. Nigdy nie wyrosną z nich drzewa.