switching powder a few ?'s - The HuntingPA.com Outdoor Community
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 11-25-2009, 02:28 AM Thread Starter
Regular Visitor
 
Join Date: Mar 2009
Location: Flemington, NJ
Posts: 68
Back To Top
switching powder a few ?'s

bought a new omega and sighted it in with 777 fffg and used up all my powder. when i went to the store the only powder that i could get is 777 ffg. wanted to know if the shooting the different grains how will it if any affect the accuracy? plan on getting to the range friday wanted to know what to expect? will the gun be dead on still, slightly off or completely off?
Rather Be Huntin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 11-25-2009, 02:59 AM
The Man
 
Join Date: Jan 2007
Location: Clarion Co. Pa
Posts: 5,590
Back To Top
Re: switching powder a few ?'s

Not sure with 777 I don't have much experience with 777 but with black powder fff is "hotter" per grain than ff. Remember you are loading by volume not by weight.

Weigh 100 gr volume of ff then weigh 100 gr volume of fff.

It will make a difference in accuracy.

For those who fought for it, Life has a flavor the protected will never know.
Big Redneck is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 11-25-2009, 12:02 PM
Regular Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: LONG ISLAND N.Y.
Posts: 1,957
Back To Top
Re: switching powder a few ?'s

I think you will have no to worry about barrel may get a little more fouling but the bullet should be on target
LONEWOLF5347 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 11-25-2009, 11:28 PM
Regular Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: SE PA
Posts: 1,231
Back To Top
Re: switching powder a few ?'s

You will probably see a slight difference so you will have to find the sweet spot again but I would think it would be close. I worked alot with 777-2f and found the consistency to be in the 120-130 grain. I settled on 120 as the velocity increase going up to 130 was not all that much and both loads were equally accurate at sub-moa in my Omega and also my Encore.
huntin-nut is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The HuntingPA.com Outdoor Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome